Provningar för amatörer eller Munskänkar

Basprovningar

  • Vita viner – hur görs de? Vi provar fyra olika.
  • Röda viner – hur görs de? Vi provar fyra olika.
  • Mousserande vin och champagne. Vi upptäcker skillnaderna.
  • Starkviner – Sherry, Port, Madeira m fl Varför så olika?
  • Destillat – Brandy, Cognac, Whisky, Grappa m fl – vi provar och jämför.
  • Choklad och dryck

Se ett exempel på hur en basprovning kan gå till och vad den kostar. Läs mer »

 

Temaprovningar

  • Champagne – dyra bubblor eller mer?
  • Alsace – tyska druvor med fransk finess!
  • Bourgogne inkl Chablis – klassiker!
  • Loire – från torrt till sött och rött.
  • Bordeaux – det klassiska området.
  • Rhône – från norr till söder.
  • Jura – spännande doldis med udda smaker.
  • Sydfrankrike – framtidens spännande viner.
  • Italien – tillbaka till framtiden!
  • Australien – vad har hänt sedan 80-talet?
  • Australien – olika stater – olika viner.
  • Nya Zeeland – svala viner från undersidan.
  • Portugal runt – vi provar de olika distriktens viner.
  • Madeira – tantvin eller kultvin?
  • Sherry – mer än Bristol Cream.
  • Port – klassiker som vaknat till


 

©Copyright 2010 Gastrosof
Denna sida uppdaterades 2010-04-12